Beribu-ribu orang membanjiri Taman Kuala Lumpur City Centre (KLCC) pagi ini bagi melihat dengan lebih dekat lagi pasangan diraja Britain Putera William dan Catherine Middleton. Duke dan Duchess of Cambridge tiba di perkarangan taman KLCC pada pukul 10.30 pagi dan disambut dengan sorakan daripada orang ramai yang tiba seawal pukul 8 pagi sambil mengibarkan bendera Malaysia dan Britain.
Pasangan itu dibawa menaiki buggy dari luar pusat membeli-belah Suria KLCC sehingga ke pintu masuk taman dan kemudian berjalan kaki untuk bersalaman dan melambai kepada orang ramai. Ketibaan Putera William dan Catherine di Taman KLCC disambut dengan paluan gendang dan tarian kebudayaan dari Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara serta dipersembahkan dengan alunan alat muzik tradisional daripada pelbagai kaum.
Berikut kami kongsikan gambar-gambar Putera William dan Kate Middleton semasa membuat lawatan rasmi ke taman KLCC dan juga Masjid Assyakirin KLCC.
Kate cantik bertudung, sama cantik seperti ibu mertuanya mendiang puteri Diana
Gambar lain ihsan Dailymail